Sâmbătă 21 octombrie 2023 începând cu ora 12.00, la cimitirul din Drăgășani, mai mulți membri UZPR din filialele Olt, Vâlcea, Argeș și Cluj alături de colegii lor membri LSR din aceleași județe, au comemorat pe publicistul și scriitorul Gib I. Mihăescu, „get-beget drăgășenean”, unde a și scris o bună parte din opera sa. Un Preot a săvârșit serviciul religios-creștin; s-au rostit aserțiuni pe tema zilei, apoi s-au făcut fotografii.

Partea a ll-a a activității s-a petrecut în sala de festivități de la „Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Drăgășani” prin grija colegului nostru UZPR-Olt, dr.ing.Sergiu-Ștefan Gorjan (secretar științific și cercetător științific la firma pomenită mai sus), ajutat de colegul nostru ing.Costinel Stoica, director la „Hidroelectrica Vâlcea” și dr.Alin Pavelescu.

Moderator a fost Marian Bărăscu, care a invitat-în deschidere-la microfon pe jurnalistul și scriitorul Al.-Florin Țene, președintele LSR-Central, care a vorbit despre cele două organizații pe care le reprezintă, a premiat câțiva scriitori și literați cu diplome, medalii și cupe (Gavril Moisa, Mihaela Rădulescu, Lucia Trușcă, Ilie Bucă și pe colegii noștri UZPR-Olt: Ștefania Marineanu, Ion Nălbitoru și Marian-Teodor Popescu).

A fost invitat și a vorbit decanul de vârstă al ziariștilor și scriitorilor vâlceni Ion Barbu-Corbu (născut in comuna Corbu, județul Olt și format tot pe plaiurile noastre).
A vorbit în continuare, președintele filialei UZPR-Olt, „Pan M. Vizirescu”, Vivi-Viorel Pintea (și din calitatea de director general la CJCA-Olt), apreciind activitatea publicistică a membrilor UZPR-Olt.

Colegul Paulian Buicescu a prezentat versificat pe fiecare invitat-participant, conferindu-i fiecăruia un catren laudativ pentru activitatea sa de creație jurnalistică, literară, sau pentru ambele.

Au vorbit toți participanții; din partea UZPR-Olt: Margareta-Mariana Saimac, Ana Vasile, Ion Nălbitoru, Cristina Nălbitoru, Grigore Călin, Marian-Teodor Popescu și Valerica Predescu, care a lansat și o carte cu versuri „de aur”.Au mai participat colegii noștri Rodica-Felicia Matei și George Tulea, care ca editori, tipografi și jurnaliști au scos-pe lângă multe ziare și reviste-și revista „Rusidava Culturală” pentru societatea omonimă de la Drăgășani, cu energii și investiții personale. La fel procedează la Brezoi, colegii noștri Cristina Nălbitoru și Ion Nălbitoru care editează și tipăresc „cu bani de acasă”, revistele: „Memoria Slovelor” și „Valea Lotrului”.

De la UZPR-Vâlcea a vorbit vechiul ziarist Petre-Simion Cichirdan, directorul trustului de presă „INTOL PRESS” din Rm. Vâlcea care „scoate” cu forțe proprii, 4 reviste și oferă ajutor metodic oricărei redacții care cere acest lucru; printre altele, a remarcat și buna colaborare cu UZPR-Olt prin „interfața” Paulian Buicescu.

De asemenea, a vorbit orice invitat-participant (din județele Argeș, Olt, Vâlcea, Cluj), care a solicitat acest lucru.

În partea a lll-a a programului, a urmat o agapă literar-jurnalistică, în cadrul căreia ne-am încărcat „bateriile” cu energii fizice; prin discuțiile între noi, le-am încărcat și pe cele spirituale!

Mulțumind încă o dată colegilor Sergiu-Ștefan Gorjan, Costinel Stoica și Alin Pavelescu (precum și celor neștiuți, dar îi intuim), pentru jertfele frățești făcute pentru toți participanții, ne-am spus „la revedere” (deci dorim să ne mai întâlnim!).

A consemnat, Ana Vasile UZPR-Olt

Articolul precedentÎN CĂUTAREA SĂNĂTĂȚII
Articolul următorSĂRBĂTORIREA ZILEI ARMATEI LA SLATINA