Vineri 22 septembrie 2023, cu începere de la ora 17,15, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, colegul nostru, jurnalistul Nicolae Dincă, a săvârșit o dublă lansare de tipărituri:

1). Revista „COOLTARTIS”, publicație trimestrială de istorie, cultură și literatură, care apare sub sigla filialei UZPR-Olt, „Pan M. Vizirescu”;

2). Cartea „Poveștiri din Ța-Ra-Ni-Mă-Nui”, un volum de proză scurtă și publicistică, prin editura „Hoffman” din Caracal;

Au participat mulți colegi membri UZPR-Olt, în frunte cu președintele filialei noastre, Vivi-Viorel Pintea: Ion-Valeru Ciurea, Ana Vasile, Eugenia-Ionela Mateșică, Ștefania Marineanu, Valentin Ciurea, Grigore Călin și Paulian Buicescu; prin on line: Margareta-Mariana Saimac.

Au participat și oameni de cultură din zonă: Elena Călin, Iulia Dincă, Miki Călătoru, Cornelia Ciurea, prof. Cornel Manolescu, cercetător istoric, care susține o rubrică în revistă și Andrei Toader, practicant la gazeta „Maxim Puls”.

Autorul-„gazdă”, colegul Nicolaie Dincă a făcut o prezentare generală a celor două tipărituri lansate.

Președintele filialei UZPR-Olt, „Pan M. Vizirescu”, Vivi-Viorel Pintea, a vorbit din perspectiva UZPR, dar și din cea de Director-General al C.J.C.A.-Olt: s-a referit aplicat asupra revistei-cu care va colabora funcție de timpul de care o să dispună-dar și asupra cărții care cuprinde spicuiri din articolele publicate de Nicolaie Dincă în presă.

UZPR-Olt, mulțumește colegului Nicolaie Dincă și-i urează ca scrierile sale să aibă parte de cât mai mulți cititori.

În continuare, colegul-gazdă care este și dramaturg, regizor și actor, ne-a dăruit vizionarea piesei de teatru de comedie: „Vindecătorul de proști” de Nicolaie Dincă; pe „scenă” au fost printre actori, colegii noștri: Eugenia-Ionela Mateșică, Ion-Valeru Ciurea și…Nicolaie Dincă!

Mulțimim tuturor!

A consemnat, Margareta-Mariana Saimac, membru UZPR-Olt

Articolul precedentÎn fata vieții! (vorbe culese din… popor)
Articolul următorPrimele publicații pe hârtie la Călimănești