Mai precis decât un ceas elvețian, Academicianul-prof. dr. filolog Dorin N. Uritescu

75

Pentru că m-au uimit realizările în plan științific-cu beneficii pentru elevi, studenți și profesori-ale profesorului Dorin N. Uritescu, m-am hotărât să scriu acest articol. Desigur că am mai văzut/auzit de rezultate asemănătoare, dar în cazul acesta e vorba că toate le-a făcut la timpul lor: cele două studenții, gradele didactice, doctoratul! Pe lângă activitatea la catedră, s-a implicat în multe comisii, de la nivel de școală, Inspectorat, dar și din Ministerul Educației! N-a existat „zonă” neacoperită prin activități de profesorul D.N.U.

       Să nu uităm activitatea publicistică, pentru care Academicianului prof. dr. filolog Dorin N.Teodorescu, Uniunea Ziariștior din România, i-a acordat calitatea de „Membru de Onoare al UZPR”!

       Toate temele pe care dânsul le-a avut sub „lupa studiului academic”, au fost și rămân de mare importanță, dar mie ca profesor-filolog, cea mai folositoare mi se pare cea despre marele povestitor Ion Creangă! E vorba de lucrarea: „Ion Creangă-Magician al cuvântului”, apărută în acest an la „Editura Academiei Oamenilor de Știință din România”, al cărui Membru de Onoare, este!
       Periodicitatea, de o precizie proprie unui ceas elvețian, cu care a realizat orice deziderat, „la sorocul lui”, m-au făcut să-l plasez-metaforic-pe Academicianul prof.dr.Dorin N. Uritescu între DOXA și LONGINES!
            prof. filolog, Ana Vasile, UZPR-Olt
Articolul precedentSlove încrustate în Tabăra Prieteniei Olănești, 2023
Articolul următor204 ani de la nașterea scriitorului Nicolae Filimon