Începerea Proiectului Mapamond News: Modernizare și Consolidare a Legăturilor cu Comunitatea Românească

Oristano, 15.04.2023 – Astăzi marcăm începutul unui proiect ambițios, destinat dezvoltării și consolidării serviciilor oferite de platforma noastră existentă, „Mapamond News”.  Scopul acestui proiect îndrăzneț este să asigure o informare corectă, sprijin pentru probleme specifice și menținerea unei legături puternice cu tradițiile și comunitatea românească din țara de origine.

Obiectivul general al proiectului este să modernizeze portalul Mapamond News și să concentreze informațiile legate de România și comunitățile românești de peste graniță într-un singur loc accesibil.

Prin intermediul acestei platforme îmbunătățite, ne propunem să promovăm participarea activă în comunitate, să transmităm valorile identitare și să dezvoltăm competențe administrative și de identificare a oportunităților pentru membrii comunității.

Principalele obiective ale proiectului includ:

Îmbunătățirea Infrastructurii: Achiziționarea unui hosting de clasă superioară pentru îmbunătățirea spațiului de stocare și a performanței portalului.

Promovarea Știrilor de Interes General: Structurarea și diseminarea știrilor în domenii precum politică-administrativă, cultură, economie și societate, pentru a răspunde necesităților de informare ale comunității.

Cercetare și Publicare: Crearea unei categorii dedicate cercetărilor comunității românești din Italia, pentru publicarea rezultatelor studiilor, investigațiilor și statisticilor relevante.

Integrare Tehnologică: Implementarea funcției de realizare a video-conferințelor pentru membrii asociației și invitații lor.

Promovarea și Valorificarea Platformei: Crearea de campanii de promovare pentru a extinde accesul la platformă și pentru a valorifica beneficiile acesteia pentru grupul țintă.

Suntem entuziasmați de această inițiativă și suntem hotărâți să construim o platformă care să servească cât mai bine nevoilor și intereselor comunității românești. Împreună, vom crea un mediu digital viu și util pentru toți cei interesați de informațiile și resursele legate de România și diaspora sa.

Proiectul este finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Despre Mapamond News

Mapamond News este o platformă dedicată furnizării de informații și resurse legate de România și comunitățile sale din străinătate. Cu o echipă dedicată și o pasiune pentru conectarea și informarea membrilor comunității, ne străduim să oferim o experiență relevantă și actualizată.

Articolul precedentÎntâlnire cu reprezentanții mediului asociativ din diaspora și din comunitățile istorice, miercuri, 12 aprilie 2023
Articolul următorFestivalul copiilor „Dor de primăvară, dor de Eminescu“, destinat comunității românești din Serbia