Asociația Interculturală Româno-Elenă „Dacia” Atena, Grecia și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași – Biroul Diaspora, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Consiliul Județean Teleorman – Serviciul de Cooperare Internă și Internațională, Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Școala Internațională de Limba Română Dacia Atena,Grecia a desfășurat în 14 mai 2021, timp de trei ore live, pe platforma zoom, dar și pe paginile Asociatiei Dacia din Atena, Școlii de Limba Română Dacia, Radio Da, evenimentul de marcă, Spectacolul online: FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN! Ediția a III-a.

Ne-am bucurat nespus pentru a sărbători -în avans-, o zi deosebită a românilor de pretutindeni, a românilor din toate colțurile lumii. O zi a noastră, care să ne amintească faptul că, sufletul românesc nu cunoaște granițe și dincolo de emoția acestei zile speciale, sunt gândurile noastre de recunoștință și unitate care ne apropie unii de alții și, ne arată că, oriunde am fi în lume, România este ACASĂ. Evenimentul a fost deschis de moderatorii: doamna Daniela Popescu, președinte al Asociației Interculturale Româno – Elene DACIA Atena împreună cu domnișoara Elena Zanet, bibliograf la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

În deschiderea acestei sărbători, reprezentanți ai instituțiilor partenere și invitați de seamă întrunirii noastre și-au prezentat discursul de deschidere cu bucurie, mulțumire și apreciere către inițiatorul și organizatorii alături de participanții acestui spectacol: doamna Veronica Ciolca, Prim Colaborator în cadrul Ambasadei României la Atena; domnul Cosmin Nițu, Director de cabinet al doamnei Oana Ursache, Secretar de Stat – Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Secretariatului General al Guvernului; doamna Adina Stoleru – Departamentul DIASPORA din cadrul Primăriei Iași și domnul Konstantinos Karaklias, viceprimar al municipiului Arta, membru de onoare al Asociației Interculturale Româno – Elene DACIA Atena, Grecia. Cu toții am avut bucuria unui adevărat REGAL AL MUZICII POPULARE ROMÂNEȘTI autentice și de o desfășurare de forțe comune și cu o emoție captivantă de nedescris de la început până la finalul spectacolului online. Cu invitați de seamă, interpreți dragi sufletului nostru din întreaga țară, dar și ansambluri folclorice, orchestre și ansambluri de dansuri populare cunoscute tuturor: Ansamblul Folcloric „FLORICICA DE LA MUNTE” Piatra Neamț – interpreți: MIRUNA AVASILOEI, LAURENȚIU MARIAN, NICOLETA ANDREI, PAULA ANDREI și FLORIN MIHUȚ; continuăm cu FLORIN GRIGORE; ANUȚA MĂDĂLINA ARGHIROI și Ansamblul „FLORILE TELEORMANULUI” Contești; IOANA AURELIA DIDIU; MIHAELA NIȚULESCU; ALIN MILICĂ; SÎNZIANA OȘLOBANU; ANA MARIA BLEJAN; DAMIAN SPINEI din Basarabia; ANGELA BÎRJOVIANU; MIHAI IANCU CIUREA; și Ansamblul „MARIA LĂTĂREȚU” Târgu Jiu cu ION DRĂGAN și LILIANA CIOCHINA NEOAGA. Mulțumim din suflet tuturor invitaților, interpreților, organizatorilor și partenerilor noștri, participanților de pe zoom și nu numai, tuturor celor care și-au alocat din timpul lor liber și au reușit să fie astăzi împreună cu noi la un eveniment inedit, LIVE, “Fii mândru că ești român!”, ediția a III-a! Mulțumim tuturor celor care, voluntar, ne-au fost alături și care au depus un efort deosebit pentru a realiza cu succes acest eveniment! și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași – Biroul Diaspora, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Consiliul Județean Teleorman – Serviciul de Cooperare Internă și Internațională, Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Școala Internațională de Limba Română Dacia Atena, Grecia a desfășurat în 14 mai 2021, timp de trei ore live, pe platforma zoom, dar și pe paginile Asociatiei Dacia din Atena, Școlii de Limba Română Dacia, Radio Da, evenimentul de marcă, Spectacolul online: FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN! Ediția a III-a.

 

       

Ne-am bucurat nespus pentru a sărbători -în avans-, o zi deosebită a românilor de pretutindeni, a românilor din toate colțurile lumii. O zi a noastră, care să ne amintească faptul că, sufletul românesc nu cunoaște granițe și dincolo de emoția acestei zile speciale, sunt gândurile noastre de recunoștință și unitate care ne apropie unii de alții și, ne arată că, oriunde am fi în lume, România este ACASĂ. Evenimentul a fost deschis de moderatorii: doamna Daniela Popescu, președinte al Asociației Interculturale Româno – Elene DACIA Atena împreună cu domnișoara Elena Zanet, bibliograf la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași. În deschiderea acestei sărbători, reprezentanți ai instituțiilor partenere și invitați de seamă întrunirii noastre și-au prezentat discursul de deschidere cu bucurie, mulțumire și apreciere către inițiatorul și organizatorii alături de participanții acestui spectacol: doamna Veronica Ciolca, Prim Colaborator în cadrul Ambasadei României la Atena; domnul Cosmin Nițu, Consilier al doamnei Oana Ursache, Secretar de Stat – Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Secretariatului General al Guvernului; doamna Adina Stoleru – Departamentul DIASPORA din cadrul Primăriei Iași și domnul Konstantinos Karaklias, viceprimar al municipiului Arta, membru de onoare al Asociației Interculturale Româno – Elene DACIA Atena, Grecia. Cu toții am avut bucuria unui adevărat REGAL AL MUZICII POPULARE ROMÂNEȘTI autentice și de o desfășurare de forțe comune și cu o emoție captivantă de nedescris de la început până la finalul spectacolului online.

Cu invitați de seamă, interpreți dragi sufletului nostru din întreaga țară, dar și ansambluri folclorice, orchestre și ansambluri de dansuri populare cunoscute tuturor: Ansamblul Folcloric „FLORICICA DE LA MUNTE” Piatra Neamț – interpreți: MIRUNA AVASILOEI, LAURENȚIU MARIAN, NICOLETA ANDREI, PAULA ANDREI și FLORIN MIHUȚ; continuăm cu FLORIN GRIGORE; ANUȚA MĂDĂLINA ARGHIROI și Ansamblul „FLORILE TELEORMANULUI” Contești; IOANA AURELIA DIDIU; MIHAELA NIȚULESCU; ALIN MILICĂ; SÎNZIANA OȘLOBANU; ANA MARIA BLEJAN; DAMIAN SPINEI din Basarabia; ANGELA BÎRJOVIANU; MIHAI IANCU CIUREA; și Ansamblul „MARIA LĂTĂREȚU” Târgu Jiu cu ION DRĂGAN și LILIANA CIOCHINA NEOAGA. Mulțumim din suflet tuturor invitaților, interpreților, organizatorilor și partenerilor noștri, participanților de pe zoom și nu numai, tuturor celor care și-au alocat din timpul lor liber și au reușit să fie astăzi împreună cu noi la un eveniment inedit, LIVE, “Fii mândru că ești român!”, ediția a III-a!

 

Mulțumim tuturor celor care, voluntar, ne-au fost alături și care au depus un efort deosebit pentru a realiza cu succes acest eveniment!

Sursa :Asociația Interculturală Româno-Elenă „Dacia” Atena, Grecia

Articolul precedent5×1000 pentru Asociația Interculturală Italia-România ”Cuore Romeno”
Articolul următorForum economic “ROMÂNIA-ITALIA, REDĂM ÎNCREDEREA INVESTITORILOR ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ”