5×1000 pentru Asociația Interculturală Italia-România ”Cuore Romeno”

479

Ca în fiecare an, vine perioada în care este posibil să depuneți o declarație de impozit pe venit sau pur și simplu să donați 5×1000 fără a face acest lucru.

Doriți să donați 5×1000? Puteți face acest lucru introducând codul nostru fiscal 90048720958.

PUTEȚI DONA 5×1000 FĂRĂ DECLARAȚIE DE VENITURI

Chiar și fără a face declarația de impozit pe venit, puteți dona 5×1000, deoarece contribuabilii care nu trebuie să depună declarația pot alege să aloce opt, cinci și doi la mie din IRPEF folosind formularul corespunzător atașat schemei de certificare unică 2021 (CU) sau formularul 730 sau modelul individual de venit (anterior unic).

CARE SUNT PERIODELE CERTIFICĂRII UNICE?

Trimiterea electronică a certificării unice (atât pentru venituri din muncă, cât și pentru activități independente) către Agenția pentru venituri trebuie făcută până la 16 martie 2021 și întotdeauna până la aceeași dată în care angajatorul trebuie să livreze certificatul unic angajatului și / sau sau liber profesionist.

Cei care sunt scutiți de obligația de a depune declarația privind impozitul pe venit, pot dona 5 la mie până la 30 noiembrie 2021 prin livrarea formularului corespunzător atașat schemei unice de certificare 2021 (CU) sau a formularului 730 sau a persoanelor fizice model de venit (anterior Sole) 2021 la unul dintre următoarele subiecte:

  • un oficiu poștal (serviciu gratuit)
  • unui intermediar autorizat pentru transmisia telematică (profesionist, Caf etc.) care are dreptul de a accepta sau nu cardul și poate solicita o compensație pentru serviciu;
  • direct prin serviciile telematice ale Agenției (dacă sunt activate personal).

Plicul care va fi utilizat pentru prezentarea formularului trebuie să conțină următoarea indicație „Scheda per la scelta della destinazione del 5 per mille dell’IRPEF”, numele dvs., prenumele și codul fiscal.

CE SE FACE PENTRU DONAREA 5X1000?

Pentru a vă aloca 5 la mia trebuie să plasați semnătura într-una din cele șapte căsuțe de pe formularele de declarație și să scrieți codul fiscal al entității specifice alese.

De exemplu, dacă alegeți să donați 5 la mie pentru Asociația Interculturală Italia Români ”Cuore Romeno”, va trebui să semnați caseta pe care scrie „Asistență pentru voluntariat și alte organizații sociale non-profit, asociații de promovare socială …” și să scrieți codul nostru fiscal 90048720958.

DE CE SĂ ÎNCREDINȚAȚI 5X1000 ASOCIAȚIEI CUORE ROMENO DIN ITALIA?

Asociația „Cuore Romeno” reprezintă un punct de referință regional pentru comunitatea românească prezentă pe teritoriul Sardiniei. Din 2014, asociația a fost implicată în proiecte care vizează dezvoltarea, promovarea și îmbunătățirea relațiilor dintre comunitatea română și comunitatea italiană în ansamblu. Prin finanțare națională și internațională administrată de entități publice și private, asociația a implementat proiecte în Italia pentru creșterea implicării civice și integrarea românilor în societatea gazdă, consolidarea relațiilor socio-culturale, dezvoltarea și îmbunătățirea relațiilor instituționale pe teritoriu. Din 2015, asociația s-a implicat activ în organizarea și implementarea a trei proiecte ErasmusPlus, la care au participat tineri români și italieni. Asociația sprijină cetățenii români pe teritoriul italian prin activități de mediere lingvistică, sprijin în căutarea unui loc de muncă și activități culturale.

În anul 2020 Asociația Cuore Romeno a condus 5 proiecte in Sardinia și Italia, în rândul comunității românești. Prin intermediul proiectului și a ajutat la consolidarea relațiilor între comunitatea românească și cea italiană. Tot anul trecut asociația a inaugurat prima monstră de ceramică de Horezu, în orașul ceramicii sarde, la Oristano.

Proiectul ”Români din Italia – Probelme structurale și dinamici socio-economice după pandemia cu Sars-CoV-2” a fost un proiect de cercetare care a implicat instituții și cercetători din România și Italia și care a analizat dinamicile comunității românești din peninsulă în timpul pandemiei.

Pentru mai multe informații sunteți rugați să contactați reprezentanții Asociației utilizând unul din următoarele canale:

  • Pagina Facebook: https://www.facebook.com/cuoreromenoodv
  • Email: associazionecuoreromeno@yahoo.com
  • Pagina web: https://cuoreromeno.com
Articolul precedentRămas bun col. Paul Valerian Timofte, prieten și mentor al Asociației Diaspora Civica Italia
Articolul următorSpectacolul online: FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN! Ediția a III-a.