În perioada 10-14 mai 2021, în cazul în care situația sanitară o va permite, reprezentanți ai Secției Consulare a Ambasadei României în Italia se vor deplasa în orașul Cagliari din Insula Sardinia pentru a oferi servicii și asistență consulară cetățenilor români din regiune. În cazul în care situația epidemiologică nu va permite organizarea consulatului itinerant, acesta va fi amânat la o dată care va fi comunicată ulterior de misiunea diplomatică. Este obligatorie programarea conform detaliilor de mai jos. Vă rugăm să citiți cu atenție întregul mesaj!

Echipa consulară mobilă se va deplasa la adresa:

Viale Monastir, nr. 15, CAP 09122 – Sediul CGIL din Cagliari (click pentru hartă)

Vor fi efectuate următoarele servicii consulare:

  • preluarea datelor în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie;
  • acte notariale (procuri, declarații, adeverințe cazier judiciar, obțineri acte extrajudiciare etc.);
  • eliberarea pașaportului dacă acesta se află la Secția Consulară;
  • preluarea dosarelor pentru prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani.

Se vor respecta cu strictețe condițiile sanitare impuse de autoritățile italiene, precum: distanța de siguranță, folosirea OBLIGATORIE a măștilor, dezinfectarea mâinilor, plata cu card bancar etc.

În contextul situației excepționale generate de pandemia de COVID 19 și date fiind restricțiile impuse de autoritățile italiene, consulatul itinerant va funcționa EXCLUSIV pe baza programărilor confirmate în prealabil pe email de către misiunea diplomatică, în limita locurilor disponibile. Astfel, cererile și documentele justificative vor fi transmise prin e-mail la adresa roma.info@mae.ro până cel mai târziu miercuri, 28 aprilie 2021, orele 17.00. La rubrica Subiect din e-mail vă rugăm să scrieți: Solicitare programare Consulat itinerant Sardinia – mai 2021. Nu se vor face programări telefonice.

Rugăm cetățenii români care vor solicita servicii consulare ca la data programării să se prezinte cu documentele de identitate românești valabile și/sau actele de stare civilă în original și fotocopie color.

În vederea reducerii timpilor de așteptare, vă adresăm rugămintea ca, la momentul solicitării programării, să precizați următoarele:

  • Datele personale ale solicitantului (numele și prenumele; data și locul nașterii; codul numeric personal; prenumele părinților solicitantului; adresa din Italia, respectiv adresa de domiciliu din România, după caz; seria și numărul documentului de identitate românesc. În cazul solicitării unui pașaport electronic sau titlu de călătorie, menționați culoarea ochilor și înălțimea).
  • Serviciul consular solicitat (ex: pașapoarte electronice sau titluri de călătorie, procuri sau declarații, adeverință cazier judiciar).
  • În cazul solicitării unei procuri, numele și Codul Numeric Personal al împuternicitului;
  • Dovada rezidenței în Insula Sardinia;
  • Obligatoriu numărul de telefon mobil pentru a vă putea contacta telefonic pentru detalii.
  • Atașați documentul dvs. de identitate și toate celelalte documente necesare în vederea obținerii serviciului consular dorit (fără să depășiți 10 MB în total. Vă recomandăm scanarea documentelor în format PDF, într-un singur fișier). Pentru informații privind documentele necesare fiecărui serviciu consular, vă rugăm să vizitați pagina web a Ambasadei României la Roma astfel:

Fiecare persoană care solicită un serviciu consular urmează să primească pe email confirmarea datei, orei și locului programării.

Pentru a evita aglomerația, menționăm că respectarea orei de programare este OBLIGATORIE, nerespectarea acesteia ducând la anularea/neefectuarea serviciului.

Sursa : Ambasada Romaniei in Republica Italiana

Articolul precedentSpectacolul online: FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN!
Articolul următorRămas bun col. Paul Valerian Timofte, prieten și mentor al Asociației Diaspora Civica Italia