Episcopia Română din Italia anunță săvârșirea slujbei de sfințire a pietrei de temelie a primei biserici ortodoxe românești din Sardinia.

Părintele Paroh Marian Găină, al parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Olbia a obținut din partea autorităților italiene un teren pe care va fi construită prima biserică românească de pe insulă. Cetățenii români au astfel șansa participării la construire edificiului în stil maramureșean, un simbol al identității noastre culturale și spirituale.

Duminică, 23 mai 2021, începând cu orele 8:30, cu ocazia pietrei de temelie a bisericii Parohiei Sfântului Ioan Botezătorul din Olbia, Preasfințitul Părinte Episcop Atanasie de Bogdania, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte va săvârși slujba de sfințire a troiței din curtea bisericii. De asemenea, credincioșii prezenți vor avea binecuvântarea de a se închina la Sfintele moaște ale Sfinților Mucenici Fortunat, Marcelin, Leontilă, Salufia, Teodotași Mărturisitori ai temnițelor comuniste, se mai arată în comunicatul prezentat de Episcopia Ortodoxă din Italia.

Părintele Paroh îndeamnă toți credincioșii să susțină financiar realizarea bisericii, simbol al identității noastre românești.

Donațiile se pot face la Pangarul Bisericii ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Olbia, la sfârșitul fiecare slujbe sau prin transfer bancar:

  • BANCA: INTESA SANPAOLO S.P.A.
  • IBAN: IT11 E030 6909 6061 0000 0173 673
  • PAROCCHIA ORTODOSSA ROMENA ”SAN GIOVANNI BATTISTA”

Totodată, avem posibilitatea de a deveni ctitori ai lăcașului, pomeniţi peste veacuri la acest altar sfânt, cu convingerea că Dumnezeu ne va da ”Cele veşnice în locul celor vremelnice” (Sf. Vasile cel Mare).

Articolul precedentRomânii din Olbia așteptați să ia Lumina Sfântă
Articolul următorSpectacolul online: FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN!