Sursă: www.consiliere-psihoterapie.info
Sursă wwwconsiliere psihoterapieinfo

Violența domestică reprezintă un fenomen tot mai răspândit în societatea românească. Rapoartele privind abuzul psihologic sunt în creștere, de la 40,9 la 45,6%, iar cele economice, de la 10,9% la 12,1%, indicând o mai mare conștientizare a demnității și a drepturilor dobândite de femei. 11,3% dintre femei declară că violența este îndreptată și asupra copiilor lor; dar știm că 90% din atacurile suferite de femei apar în prezența copiilor lor. 96% dintre agresori sunt bărbați care aparțin cercului de rude, parteneri de viață, foști parteneri, tați sau frați, care adesea manifestă asupra femeii acte de violență fizică, de limbaj și chiar violență sexuală.

Ce este violența domestică?

Violența domestică este aproape întotdeauna o combinație de agresiuni fizice, psihologice și sexuale, manifestată adesea pe fondul lipsurilor economice. Violența nu se manifestă doar sub forma agresiunii fizice (bătăi, răni sau oase rupte) ci și sub forma amenințărilor, insultelor, umilinței, derâderii, adesea în prezența copiilor îngroziți.

Campanie de informare Sector 3 București

Fenomenul tot mai prezent în zilele noastre a activat un semnal de alarmă în rândul consilierilor primăriei Sectorului 3, care în ultima săptămână au continuat campania de informare în rândul cetățenilor, informându-i despre serviciile de care victimele violenței domestice pot beneficia la Adăpostul Sf. Maria.

Persoanele care cunosc copii și femei, victime ale violenței domestice sunt rugați să sune la numărul de urgență pus la dispoziție de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 (??????????).

 

 

 Sursa : Stefan- Lucian Judele – viceprimar Sector 3 Bucuresti

 

Articolul precedentCereri de finanțare record depuse de către românii de pretutindeni !
Articolul următorSfantul Valentin in versiune alternativa