Din pacate problemele cu care se confrunta romanii din afara tarii sunt multe si de aceea vreau sa subliniez importanta unei corecte reprezentari a romanilor din Diaspora. Amintesc ca in acest moment avem doar 4 deputați si 2 senatori care trebuie să se ocupe de problemele a peste 1 milion de oameni (cel puțin, deși conform datelor avem peste 3 milioane de români în diaspora).

Acest lucru, nu doar că este imposibil, dar este și extrem de incorect. Legislația în vigoare spune că trebuie să existe un deputat la 73.000 de locuitori si un senator la 168.000 de locuitori intr-un judet. Diaspora reprezinta al 43-lea judet unde sunt cel puțin 700.000 de români cu pașaport CRDS, adică cetățeni care s-au mutat complet legal în afara țării…Din nefericire acest lucru nu reprezintă numărul real al romanilor plecați in strainatate, marea majoritate a românilor din diaspora neavand pașaport CRDS deși sunt plecați din țară de ani de zile.

Dacă ar fi să facem un simplu calcul matematic in circumscripția 43 locuiesc oficial circa 700.000 de oameni, asadar diaspora ar trebui să aibă 10 deputați si 4 senatori.
Vreau să fiu clar, acest aspect NU înseamnă mai mulți parlamentari, ci distribuția lor să fie făcută echitabil, in asa fel ca diaspora să fie reprezentată mai bine în Parlamentul României.
În aceasta prima sesiune, am propus ca diaspora să fie reprezentată in mod corect în Parlament, conform legistației în vigoare!Lupt pentru diaspora pentru că #diasporacontează
Deputatul PNL Valentin Făgărășian, ales în circumscripția nr.43 din diaspora
Sursa :Facebook
Articolul precedentDepartamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) pune la dispoziția românilor de pretutindeni un Ghid de Reîntoarcere
Articolul următorCereri de finanțare record depuse de către românii de pretutindeni !