Consiliul Local Olbia a aprobat în ultima sedința proiectul pentru realizarea primei biserici ortodoxe din oraș. Noua construcție va fi ridicată în cartierul San Nicola din Olbia, pe strada Marie Curie, nu departe de biserica catolică Sant’Ignazio da Laconi.

Proiectul bisericii este rezultatul strădaniei părintelui paroh Marian Găină al Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Olbia, care împreună cu comunitatea românească, cea mai numeroasă din oraș vor construi prima biserică ortodoxă românească din Sardinia.

Proiectul bisericii a fost prezentat în cadrul reuniunii Consiliului Local de către președintele comisiei de urbanism din cadrul primăriei Olbia, Bastianino Monni. Biserica din lemn, în stil Maramureșan a fost proiectată de arhitectul Andrea Antolini din Olbia, care s-a inspirat din bogatul nostru patrimoniu românesc și frumoasele noastre biserici de lemn maramureșene.

Lăcașul de cult va avea circa 260 mp, va fi decorată în interior cu icoane și picturi în stil românesc și va putea fi dată în folosință credincioșilor începând cu primăvara anului viitor.

Articolul precedentNoua pagină web a Parohiei Olbia
Articolul următorOvidiu Burdușa în vizită de lucru la școala românească Dacia din Grecia