Mersul cu icoana este ritualul liturgic prin care se vesteşte în toate casele, tuturor creştinilor, apropierea praznicului Naşterii Domnului Iisus Hristos. Această tradiţie misionar-liturgică se menţine şi astăzi, atât în țară cât și în parohiile ortodoxe din strainătate. În această perioadă preotul merge cu icoana Nașterii Domnului în casele fiecărui enoriaș al parohiei pentru a vesti Nașterea Domnului.

Așa cum ne-am obișnuit deja, la Olbia, în Sardinia, la mare depărtare de casă românii continuă să respecte tradițiile și obiceiurile. Un exemplu vine din partea părintelui paroh al bisericii ortodoxe Sf. Ioan Botezătorul, Marian Găină care a mers cu icoana în casele credincioșilor pentru a anunța acestora minunea Nașterii Domnului.

 

 

 

 

 

 

“La mare departare de tara noastra ne ducem misiunea și tradiția față de Dumnezeu și față de Creștinii Ortodocsi încredințați spre pastorire! Nasterea Domnului să intre cu bucurie, lumină Sfântă și binecuvântări cerești în casa sufletului nostru! Pe această cale îmbrățisez pe toți frații români din Sardinia! Dumnezeu să ne binecuvanteze! La mulți ani!”, este mesajul părintelui paroh transmis credincioșilor.

Articolul precedent”I figli perduti”, a doua carte dedicată comunității românești la Carbonia
Articolul următorUn alt fel de revelion la Olbia