Autoritățile italiene consideră că politica celor două companii aeriene este o metodă de înșelăciune a clientului.

Cu două zile în urmă, pe data de 21 februarie 2019 autoritățile italiene au amendat companiile low-cost Ryanair și WizzAir pentru politica adoptată începând cu 1 noiembrie 2018.

Unele din cele mai importante companii aeriene low cost din Europa au introdus la sfârșitul anului trecut o politică a bagajelor prin care pasagerii care până atunci puteau urca la bord cu o geantă mică (40x20x25 cm) și un trolley (55x40x20 cm și nu mai greu de 10 kg) să nu mai poată beneficia de aceiași cantitate de bagaje fără a plăti suplimentar bagajul trolley.

Astfel, un pasager care decide să nu plătească prețul impus de Rynair (în jurul valorii de 6-11 Euro) și WizzAir (5-10 Euro) va putea lua la bord doar o geantă mică (40x20x25 cm).

Potrivit LaRepubblica.it autoritățile italiene au amendat companiile cu trei milioane de Euro și le-au impus acestora ca în termen de 60 de la zile să își revizuiască politica pentru bagaje. De asemenea, pasagerii care au călătorit și plătit bagajul ar putea primi rambursarea sumei platite, dar doar pe baza deciziilor companiilor aeriene.

Între timp, până la aflarea poziției oficiale a Companiilor, atât Ryanair cât și WizzAir vor continua să taxeze bagajul ca un cost extra al prețului biletului.

Articolul precedentA fost inființată Diaspora Civică!
Articolul următorPrimăvară românească în Sardinia