#image_title

Parcul central din comuna Umbrărești, a fost la maximum însuflețit de mulți copii în ziua de 1 iunie începand cu orele 17:00. Cuvântul cheie al aceslei zile  a fost: BUCURIE. Pe fundalul cântecului “O lume minunată”, interpretat de regretatul interpret Mihai Constantinescu, preotul Ioniță Gheorghiță a dat startul la un eveniment special, pentru a ne demonstra, că simplitatea și nevinovătia copiilor vor salva lumea.

Organizatorii care și-au dat mâna pentru buna desfășurare au fost : Parohia Umbrărești 1, Școala Gimnazială, nr. 1, Școala Gimnazială Sf. Stelian, din localitatea Umbrărești.

La acest eveniment au luat cuvântul invitați de seamă: domnul primar Stratulat Nelu, care le-a spus celor prezenți :“Voi, copii sunteți cel mai frumos dar al nostru, voi sunteți viitorul și speranța noastră”, a urmat domnul George Alin Radu din Galați, responsabil cu activitățile filantropice din județ și doamna profesoară de muzică Licuta Nastase din Pechea.

Tinerele talente din muzica ușoară românească, precum: Alexandra Zaharia, Sara Badiu, Antonia Ursu, Andreea Denise Jorascu, Monica Prodan, Sara Zaharia, Diana Paun și din muzica populară tradițională : Narcisa Patilea, Luca Oprea, Cosmina Irimia, Monica Doda din Pechea, Cristina Lavinia Tonu și Alexandra Gavrila  din Umbrărești, au încântat publicul în mod minunat. Activitatea s-a îincheiat cu confetti și lansare de lampion cu deviza “Pace”.

Concluzia finală a evenimentului a fost aceea că, încă o dată copiii, ne-au predat o lecție frumoasă, transmițându-ne mesajul că niciodată copilul din adult nu va muri, câtă vreme nu va uita să zâmbească. Activitatea în sine s-a dovedit a fi o replică frumoasă și alternativă pentru românii care s-au lăsat coplesiți de griji și probleme.

Preotul Ionel Rusu, membru UZPR, filiala Galati

Articolul precedentFestivitatea de deschidere a Programului de Tabere ARC, 6 iulie 2023, Sulina
Articolul următorSperanțe renăscute – Liga Scriitorilor Filiala Vâlcea