Comunicat de presa

Stock.estate este prima platformă de crowdfunding din România bazată pe
tokenizare imobiliară, cu scopul de a face piețele imobiliare mai accesibile pentru toți.
Stock.estate pune la dispoziția utilizatorilor o platformă care digitalizează complet toate procesele legate de investiția imobiliară, astfel încât prezența fizică a investitorilor să nu mai fie necesară.
Echipa Stock.estate selectează proprietățile imobiliare care prezintă potențial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de crowdfunding, iar apoi le promovează în fața investitorilor. Astfel le oferim investitorilor imobiliari acces la oportunități de investiții imobiliare verificate în prealabil. Iar la rândul lor, companiile imobiliare și dezvoltatorii imobiliari pot strânge finanțare prin Stock.estate, pentru finalizarea sau dezvoltarea proiectelor lor.
Prin pragul mic de investiție – de 1000 de euro, Stock.estate își dorește să încurajeze cât mai mulți investitori să investească o parte din capital în proiectele imobiliare de pe platformă. De asemenea, valoarea redusă a investitiei va permite investitorilor o diversificare a portofoliului prin posibilitatea de a finanța mai multe proiecte.
„Misiunea noastră este de a democratiza sectorul imobiliar. Credem cu tărie că toată lumea ar trebui să aibă acces la investiții imobiliare, așa că am construit Stock.estate pentru a face imobiliarele accesibile și abordabile pentru toți. Tokenizarea proiectelor imobiliare se bazează pe două componente, una conceptuală și una tehnologică. Cea conceptuala este implementată prin modelul de investiții de capital prin care investitorii primesc cotele-parte din imobil; iar cea tehnologică este implementată prin tehnologia blockchain prin care pentru fiecare proiect sunt emise Tokenurile imobiliare nefungibile (NFTs) care sunt transferate către portofelele digitale al investitorilor și ulterior pot fi tranzacționate pe piața secundară a platformei.”, spune Vicențiu Vlad, Co-Founder & CEO Stock.estate.
Tokenurile imobiliare nefungibile nu reprezintă direct părți ale unui imobil în materialitatea sa. În schimb, acestea reprezintă acțiuni/ părți sociale ale unui vehicul investițional cu scop special (SPV), acest vehicul fiind o societate care deține bunul imobil

Articolul precedent190 de propuneri de proiecte transmise la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Articolul următorMisionari ai Cuvântului