Secretarul de stat Gheorghe-Florin Cârciu va efectua prima sa vizită oficială în regiunea Cernăuți, Ucraina

254

Secretarul de stat Gheorghe-Florin Cârciu va efectua prima sa vizită oficială în regiunea Cernăuți, Ucraina, în perioada 19-22 februarie a.c. În cadrul vizitei, demnitarul se va întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor publice din regiune în vederea deschiderii unui dialog constructiv și a unei bune colaborări în direcția susținerii etnicilor români din această zonă.
În același timp, va avea o serie de întrevederi cu reprezentați ai comunității românești din regiunea Cernăuți pe teme legate de educație și păstrarea identității lingvistice, culturale și spirituale românești.
Pentru susținerea activității școlare a elevilor etnici români care învață în limba română sau în școli cu predare în limba română, delegația DRP va oferi laptopuri, tablete, ghiozdane complet echipate și materiale identitare pentru promovarea valorilor culturale românești și a simbolurilor naționale.
Apreciem efortul etnicilor români din Ucraina de a păstra vie limba română și ne dorim să sprijinim acest demers și în viitor, anunță pe pagina de socializare Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Articolul precedentCompania de stat Hidroelectrica, vine cu o ofertă bombă
Articolul următorD.R.R.M. anunță deschiderea sesiunii de finanțare pentru anul 2022.