Sursa foto :Valentin Făgărășian – Deputat Camera Deputaților

In data de 19.03.2021, la Roma, Italia, s-a deschis Biroul Parlamentar al deputatului Valentin Făgărășian din partea Partidului Național Liberal.

Biroul parlamentar își propune să fie o punte de legătură între instituțiile statului român, adică Ambasada și Consulatele de pe teritoriul statului italian. În acest mod biroul își dorește să creeze oportunitatea rezolvării cu mai multă promtitudine a problemelor românilor din această zona.

Va ține o strânsă legătură cu ministerele din țară cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul de Interne, Ministerul Economiei etc, ministere implicate în problemele cele mai importante a diasporei cum ar fi aplicabilitatea legii pensiilor pentru cei din diaspora, modul de accesare a start-up-urilor, locuri de muncă disponibile prin AJOFM și alte facilități pentru cei din Diaspora care vor să se întoarcă acasă.

Biroul va avea un program de audiențe săptămânale ce va fi comunicat ulterior datorită restricțiilor impuse de statul Italian. Persoanele interesate, pot lua legătura cu personalul din Biroul Parlamentar la adresa de email: birou.roma@valentinfagarasian.com. Un  raport de activitate a acestui birou va fi redactat trimestral .

Domnul Deputat Valentin Fagarasian împreună cu șefa cabinetului parlamentar, d.na Andreea Arnautu, vor fi mereu receptivi la solicitările și doleanțele românilor și vor face tot ce va fi posibil să le rezolve.

In contextul actual pandemic, evenimentul de deschidere a fost realizat cu participarea restrânsă, respectând măsurile de prevenție decretate de statul italian.

Sursa : Valentin Făgărășian – Deputat Camera Deputaților

Articolul precedentCampanie de sensibilizare privind violenta domestica
Articolul următorProiect educațional transfrontalier: LECTURA ROMÂNEASCĂ FĂRĂ FRONTIERE