Sursă: episcopia-italiei.it
Sursă episcopia italieiit

Copii Parohiei „Sfântul Ioan Botezatorul” din Olbia au întâmpinat Ziua Mărțișorului în mod simbolic şi tradiţional.

Minunatele lor creații, vor fi expuse la Târgul de mărțișoare organizat la Biserica Santa Lucia Olbia, iar toate fondurile colectate vor fi donate către Asociația „Iubim toți oamenii” din Galați, asociație care susține financiar timp de 2-3 ani, cu o suma considerabilă, mamele aflate la un pas de a săvârși marele păcat, AVORTUL, potrivit comunicatului Episcopiei Italiei.

Scopul acestei acțiuni urmărește păstrarea tradițiilor și obiceiurile specifice țării noastre, precum și promovarea faptului că în viața părinților un copil aduce doar fericire, binecuvântare și bucurie!

Cu această ocazie, părintele Paroh Marian Găină din Olbia urează tuturor românilor mulți ani binecuvântați, o primăvară prosperă și la mulți ani de mărțisor!

Originile sărbătorii Marțișorului nu sunt cunoscute cu exactitate, dar prezența sa atât în ​​poporul român, cât și în cel bulgar este considerată ca un substrat comun daco-tracic, anterior romanizării României și slavizării Bulgariei.

Din cele mai vechi timpuri, prima zi a lunii martie a fost înzestrată cu semnificații mistice despre bunăstarea așteptată pentru anul în curs. Mărțișorul, un obiect fabricat manual cu un fir alb și roșu, joacă rolul unui talisman protector care echilibrează lupta dintre bine și rău.

În această zi specială, se dăruiește un Mărțișor sub forma unor amulete (bijuterii sau obiecte decorate cu inimi, flori sau animale), alături de o panglică roșie care reprezintă căldura și primăvara care urmează să înceapă și albă care reprezintă iarna și puritatea.

Articolul precedentUn vot pentru Mihai Țigaret candidat la Concursul internațional Piano Neuchâtel Val de Travers 2021
Articolul următorLa multi ani de Martisor!