În urma unei discuții libere pe fondul problemelor internaționale de actualitate Asociația „Diaspora Civica” Italia a propus domnului primar al comunei Zemeș să fie parteneri în acțiunile socio-cultural-economice de interes comun ambelor instituții, primărie sau asociație. Dl primar, Răzvan Tudosă, a fost deosebit de entuziasmat si deschis pentru colaborarea și dezvoltarea strategiilor de sprijin activ și reciproc în realizarea proiectelor viitoare. Așadar, s-a procedat la elaborarea unui protocol de colaborare atingând punctele comune celor doi parteneri, printre priorități aflându-se informarea reciprocă, schimbul de bune practici, implementarea de proiecte comune, promovarea de evenimente și acțiuni socio-cultural-economice etc.

Acest protocol a fost supus analizei atente a Consiliului Local al U.A.T. Zemeș unde s-a aprobat în unanimitate. Reprezentantul asociației „Diaspora Civica” Italia a fost prezent în ședință și a expus în linii mari principalul rol al parteneriatului, fiind plăcut surprins de echipa de consilieri ai comunei Zemeș. A descoperit că este posibil să dispară partidele politice și dezacordurile atunci când este vorba despre binele comunei sau binele românilor de pretutindeni.


După acordul Consiliului Local, astăzi, 23 noiembrie 2020, dl primar al comunei Zemeș, județul Bacău, Răzvan Tudosă împreună cu reprezentantul Asociației „Diaspora Civica” Italia, au semnat protocolul de colaborare într-o ceremonie restrânsă, alături de o mica parte a personalului administrativ.

Dl primar Răzvan Tudosă se află la al doilea mandat fiind reales în funcție cu un procent de peste 70% din voturi, acesta dovedind că este puternic și decis în realizarea a tot ceea ce-și propune. Prin parteneriatul cu o asociație de români din afara granițelor țării ne arată că pentru el nu exista obstacole, România și românii sunt importanți pentru el iar reciprocitatea și lucrul în echipă este cheia succeselor.

Asociația „Diaspora Civica” Italia a decis acordarea Diplomei de Membru de Onoare domnului primar Răzvan Tudosă datorită deschiderii și viziunii largi, datorită entuziasmului nedisimulat și calităților de bun organizator ale acestuia.

Îi urăm „bun venit” în rândul asociației noastre și îi dorim succes în noul mandat de primar, noi și multe realizări în tot ceea ce își propune și îl asigurăm de sprijinul nostru necondiționat în toate proiectele comune! 

Loredana Dîrlău

Sursa : Facebook Diaspora Civica

Articolul precedentCât mai costă o carte?
Articolul următorAlegeri Parlamentare 2020