Luni, 16 noiembrie 2020, secretarul de stat Ovidiu Burdusa
a susținut o video-conferință cu lideri ai mediului asociativ al etnicilor români din Ucraina, reprezentând comunitățile din Cernăuți, Transcarpatia și Odessa.
În deschiderea discuțiilor, secretarul de stat a trecut în revistă acțiunile proprii derulate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în beneficiul etnicilor români din cele trei regiuni ale Ucrainei, precum și proiectele realizate de asociații cu sprijinul financiar nerambursabil acordat de statul român.
Reprezentanții mediului asociativ au apreciat finanțările nerambursabile primite din partea României pentru realizarea proiectelor și acțiunilor pe care le derulează în scopul conservării, promovării și afirmării identității etnice, lingvistice și culturale a etnicilor români din Ucraina.
Unul dintre subiectele abordate s-a referit la propunerile mediului asociativ al etnicilor români din Ucraina pe marginea Ghidului Beneficiarului 2021, document aflat în dezbatere publică.
Sursa foto : Facebook
Sursa: Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni
https://www.facebook.com/drpromania/
Articolul precedentCulturii nu poți pune mască! Duplex cultural România-Italia în cadrul proiectului Toamnă româno-italiană/ Asociația Universul Prieteniei Iași
Articolul următorCât mai costă o carte?